Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Teszik mindezt az OTP nevében – közölte a hitelintézet a napokban. Számlázási hibáról szólnak a legújabb adathalász e-mailek, amelyeket a csalók küldenek ki!

Ne dőlj be senkinek!

„Azzal riogatnak, hogy az ügyfélnek felfüggesztették a számláját”

 – ezzel próbálkoznak. Okokról persze nem beszélnek, hogy miért került volna felfüggesztésre bárki számlája. Az adathalász e-mailek azt sem tisztázzák, hogy mi a pontos hiba, illetve pontosan melyik fióknál áll fenn, vagy mit jelent a számlázási cím.

Ha figyelmetlenségből a linkre kattintasz, ezzel kiszolgáltatod érzékeny adataidat.

Ezt kéri a bank

Soha ne válaszolj megbízhatatlan üzenetekre, és azonnal jelezd a számlavezetődnek, ha csalók jutottak hozzá az adataidhoz. 2022 decemberében például Csányi Sándor OTP Bank-elnök-vezérigazgató nevével és fotóival éltek vissza a csalók. Akkor a csalók célja az volt, hogy valószínűtlen hozammal kecsegtető, befektetésnek álcázott ígéretekkel megszerezzék gyanútlan és hiszékeny emberek adatait és pénzét.Tavaly július végén pedig egy kriptovalutás pénzkereseti lehetőségekkel kapcsolatos, hamis állításokat tartalmazó internetes csaláshoz használták Csányi Sándor nevét és fényképét.