A Szekszárdi Garay János Gimnázium 126. tanévét kezdte meg az idén. Tolna megye első főgimnáziuma – más oktatási intézményekhez hasonlóan – a tanulmányi munka mellett, számtalan lehetőséget biztosít a tanórán kívüli ismeretszerzésre és a kulturált szórakozásra is. A Kutatók Éjszakája programhoz csatlakozott a Gimnázium. Modern diáklaboratóriuma mellett a termekben, valamint a szabadban is tartanak programokat.

Mi is az a Kutatók Éjszakája?

„Egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén is szeptember utolsó hétvégéjén lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba. Legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára – fiúknak és lányoknak egyaránt.”

Ennek eleget is tesz a gimi, megnéztük mely programokra tudsz még becsatlakozni, legyél diák vagy éppen felnőtt.

Mi mindent kezdhetünk pár liter folyékony nitrogénnel és egy kis szárazjéggel? Megmutatjuk!
Tőricht Pál előadása a díszteremben lesz. A programban kísérlet, laborlátogatás is szerepel. 
Kísérlet, Laborlátogatás, Bemutató

Szeizmológia- nem csak földrengés
Az  iskolába tavaly beüzemelésre került egy szeizmográf, így egy globális "földrengés figyelő" hálózat részévé vált az intézmény. Válaszd a programot, ha kíváncsi vagy mit vizsgál a szeizmológia, mint tudományterüle. Ebben lesz segítségedre Elblinger Ferenc. A programra jelenleg 33 szabad hely van (folyamatosan csökken). 

Csillagnéző Túra
A gimnázium udvaráról 20.00-kor indul a csoportos túra a Bati-kereszt kilátóig. A túra elsősorban a Garay Gimnázium diákjainak szól, de bárki csatlakozhat a csapathoz. A kilátóhoz érve kezdődik a csillagles Ságodi Ibolya segítségével!

A Patológiai osztály szerteágazó feladatokat lát el
A Tolna Megyei Balassa János Kórház Patológiai Osztályának dolgozói mutatják be, mi mindennel foglalkoznak: nem csak elhunytakkal kapcsolatos tevékenységet folytatnak, ők biztosítják több kórház és rendelőintézet szövettani és cytologiai hátterét, az osztály orvosai részt vesznek a gyakori rosszindulatú daganatos megbetegedések kezelését szolgáló multidiszciplináris team-ek működésében is.