0:00
/
Több érdekes honvédelmi versenyszámban is kipróbálhatták magukat a fiatalok

Idén is megrendezték az Országos Haditorna Versenyt, amelynek Tolna megyei fordulóját tegnap rendezték meg Sötétvölgyben.

Cél a honvédelmi nevelés és a sport népszerűsítése

A versenyt minden évben a A Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítése, valamint a sport és egészséges életmód népszerűsítése érdekében rendezik meg.

„A megyék döntőinek a győztesei kerülnek mindig a következő év tavaszán vagy nyarán megrendezésre kerülő országos döntőbe” – fejti ki Vén Csaba őrnagy.

Négy iskola nyolc csapata vett részt a tegnapi versenyen. A résztvevők kipróbálhatták magukat néhány nagyon érdekes versenyszámban. Ilyen volt többek között a légpuska lövészet, kézigránát dobás, fegyveres váltófutás, egészségügyi ismeretek, illetve az akadálypálya. A rendezvényen honismereti tudásra is szert tehettek a fiatalok, amit aztán később kamatoztatni tudnak.

Több díj is kiosztásra került

  1. Déli Agrár Szakképzési Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium (CSAPÓ II.) csapata
  2. DASZK Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium (CSAPÓ I.)
  3. TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium (Dombóvár)

Tolna megyében egy különdíjat is fel szokás ajánlani, amelyet a „Legkatonásabb csapat” kap. Ezt idén a MSZC Ady Endre Technikum és Kollégium (ADY I.) csapata nyerte el.