A Szekszárdi Járási Ügyészségen hamisított ruhák miatt van terítéken az ügy. A Tolna Vármegyei Főügyészség közleménye szerint az ügyészség háromrendbeli, iparjogvédelmi jogok megsértésének üzletszerűen elkövetett bűntettével vádolja a 25 éves kínai állampolgárt.

Hamisítványok a kínálatban

A közlemény szerint  ruhaüzletben – ahol az áruk beszerzését is ő végezte – 2021-ben több világmárkát utánzó ruhát árult, amelyek hamisítványok voltak. A vámhivatal járőrei 2021-ben ellenőrzést tartottak az üzletben és lefoglalták az illegálisan előállított ruhákat.
A hat ruhamárka közül három esetében a jogtulajdonosnak okozott vagyoni hátrány összege meghaladta a 100 ezer forintot, három esetben nem érte el a bűncselekmény értékhatárát, ezért utóbbiak ügyében megszüntették az eljárást.

Elérhetetlenné vált a hatóságok számára a kereskedő

Miután meghallgatták az ügyben. Az ügyészség a vádlott távollétében tartandó tárgyalásra tett indítványt. A közlemény szerint a bűncselekmény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzást, valamint két sértett felé a polgári jogi igény elbírálását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

(fotó: illusztráció, pexels)