Szemerei Leventét tavaly még az atlétikai pályán láthattuk versenyezni, idén azonban elhagyva a rekortánt aszfaltra váltott. A bemutatkozás nem is sikerülhetett volna szebben, félmaratonon egyből az idei ranglista második helyére lépett fel, maratonon pedig a legjobb magyar időeredménnyel rendelkezik a 2022. évből.

Félmaratont és maratont is nyert

Annak ellenére, hogy idén először indult ezekben a versenyszámokban, májusban megnyerte a félmaratoni országos bajnokságot, majd októberben a Spar Budapest Maratont is. Habár a váltás hirtelennek tűnhet, főleg úgy, hogy még a pályaversenyzésből sem „öregedett ki”, mégis nagyon tudatos volt nála a döntés, amely elhatározásában a 2023. évi budapesti atlétikai világbajnokság nagymértékben befolyásolta. 

A magyar csúcs a cél 

Idén öt félmaratont, ősszel pedig már két maratont is futott, de most még csak a teljesítés volt a célja, a jövőben szeretne igazán kiemelkedő eredményeket elérni. A váltás miatt év végére maradt legfontosabb versenye, Valenciában állt rajthoz 42 km-en december elején. Szeretett volna egy igazán erős tempót diktálni, amitől most ugyan elmaradt, a verseny mégis megerősítette őt elképzelésében, hogy nem lehetetlen küldetés egyszer a magyar csúcs közelében futni. 

Nagyon határozott tervei vannak a jövőre nézve és keményen dolgozik, hogy meg is valósuljon.