Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kaposváron a Csík Ferenc Uszodában rendezte a Magyar Úszó Szövetség a 125. Úszó Országos Bajnokságot. Az április 19-22. között megrendezett versenyen a Szekszárdi Sportközpont színeit Horváth Levente Álmos képviselte. Nem is akárhogy!

A bajnokságon a teljes magyar élmezőny rajtkőre állt. Mind a négy nap sorra úszták legjobbjaink az olimpiai szintidőket, így még inkább szenzációs Paszler József tanítványának teljesítménye. Arról nem is beszélve, hogy Horváth Levente a nehéz infrastrukturális helyzet ellenére érte el ezt a bravúrt.

Horváth Levente mindhárom mellúszószámban versenyzett Kaposváron. Első nap 100 méteres mellúszásban negyedik helyen csapott a célba, mindössze két tizedmásodperccel lemaradva Verrasztó Dávid mögött.

Pénteken a 200 méteres távon féltávnál még másodikként fordult, de sajnos nem bírta végig ezt az iramot, egyéni csúcsát így is jócskán megjavítva 2:18.83-mal, 5. helyen végzett.

Szombaton délelőtt 29.13 másodperccel kvalifikált az 50 méter mellúszás döntőjébe. Az előfutamok nem kis izgalmakat hoztak, századokon múlott egy-egy versenyző döntőbe jutása. Levente nagyszerű úszással és kiváló célba érkezéssel , három tizeddel megjavítva egyéni csúcsát negyedik helyen jutott tovább.

Az esti programban megrendezett döntő rendkívül szoros küzdelmet hozott. Levente kiválóan rajtolt, a benyúlást is nagyszerűen oldotta meg, és tovább javítva délelőtti egyéni csúcsát (28.99) magyar bajnoki ezüstérmet szerzett.

Eredmények:

– 100 mell 4. Horváth Álmos Levente 1:03,93 Új egyesületi felnőtt csúcs

– 200 mell 5. Horváth Álmos Levente 2:18,83 Új egyesületi felnőtt csúcs

– 50 mell 2. Horváth Álmos Levente 0:28,99 Új egyesületi felnőtt csúcs

 

Kép: szekszardisport