A Lays, a világ legkelendőbb chipsmárkája nemrég egy limitált kiadású miniatűr mosógépet dobott piacra az olajos ujjbegyek számára.

Lássuk be, kevés dolog van a világon, ami addiktívabb a burgonyachipsnél, de ha van valami, amit mindenki utál bennük – azonkívül, hogy elhízunk tőlük –, az a zsír, ami az ujjbegyünkön marad evés után.
Szalvétát kell tartanunk kéznél, meg kell nyalni az ujjbegyeinket (utóbbi elég undi és nem is higiénikus), vagy kezet kell mosni, ha már üres a chipses zacskó. Egészen mostanáig, ugyanis egy meglehetősen ötletes marketingkampánynak köszönhetően a chipsrajongóknak mostantól van egy másik lehetőségük:
egy miniatűr mosógép, amelyet kifejezetten az olajos ujjbegyek tisztítására terveztek.

A szerkezet egy klasszikus mosógépet idéz, mindössze annyit kell tenni, hogy megnyomjuk a be/ki gombot, az olajos ujjbegyet a mosógép ajtaján keresztül a gépbe dugjuk, és várjuk, hogy a varázslat megtörténjen. Belül a gép porlasztott alkoholt permetez, amikor érzékeli az ujjbegyet a mosógépben. Az alkohol a mini mosógép alján található újratölthető tartályból származik.
A Lays ujjbegyes mosógép 15 cm magas, 11 cm széles, és USB Type-C töltőporttal rendelkezik. Sajnos csak öt ilyen készülék lesz elérhető, és nem kerül kereskedelmi forgalomban, hanem egy különleges sorsoláson keresztül lehet majd megnyerni. 
Itt egy videó, amiben megnézheted, hogy működik a mini találmány: