Ismét meghirdették a Magyarország 365 fotópályázatot, melyre három kategóriában várják a professzionális, valamint az amatőr fotográfusok felvételeit szombattól október 10. éjfélig.

Online regisztrációhoz kötött

A fotókat egy online regisztrációt követően lehet beküldeni, a regisztrációs felület a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalon található. A regisztráció augusztus 27-én kezdődik, beadási határidő: 2022. október 10. 24:00.

Három kategória

A pályaműveket az alábbi kategóriákban lehet beadni:

1. Természet és táj

Olyan egyedi és sorozatfelvételeket várnak ide, melyek bemutatják Magyarország természeti kincseit, növény és állatvilágunkat, a hegyeinket, völgyeinket, vizeinket.

2. Épített és tárgyi örökség

A kategória fő elemei a népi építészeti emlékek, műemlékek, korunk modern épületei, épületegyüttesei, városrészei, köztéri szobrok, középületek.

3. Életképek

Ez olyan közösségi kulturális-, és sportéletet ábrázoló egyedi és sorozatfelvételek, melyek bemutatják a mindennapok büszkeségeit, az emberi történeteket és pillanatokat.

Szakmai zsűrizés

A szakmai zsűri több ezer alkotásból választja ki a legjobbnak ítélt képeket. Ezután az alkotásokat külön a pályázatnak szentelt albumban, és kiállításokon is bemutatják a közönségnek. A szakmai zsűri tagjai:

  • Kaiser Ottó fotográfus, a zsűri elnöke
  • Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus
  • Haris László fotóművész, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja
  • Potyó Imre környezetkutató, természetfotós, a 2020-as pályázat díjazottja
  • Rizsavi Tamás fotográfus, a 2019-es pályázat közönségdíjasa

A pályázati feltételek a pályázat weboldalán olvashatók.

Az eredményhirdetésre és díjátadóra várhatóan 2022 decemberében kerül sor.

A pályázat együttműködő partnerei a Magyar Természetjáró Szövetség, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.

Kép: pexels