1 év

Szerződést kötött a Dunaújvárosi Egyetem és a Tolna Megyei Szakképzési Centrum a közelmúltban. A két intézmény már korábban is összehangolta a képzési tartalmaikat a technikum és az egyetemi szakok közötti átjárhatóság érdekében, illetve a magasabb szakmai tartalom szakképzésben történő oktatási lehetőségeit is kialakították.

Most meghatározta azokat a tudáselemeket, amelyek az okleveles technikus képzés engedélyeztetését megalapozzák.

A meghatározott tudástartalmakat a Dunaújvárosi Egyetem meghatározott kredit értékekkel fogja befogadni.

Szignózták a dokumentumot

Az ünnepélyes aláíráson jelen volt a Tolna Megyei Szakképzési Centrum képviseletében Csapó Gábor főigazgató, Juhász Gábor az Ady Endre Technikum és Kollégium igazgatója és Balogh Attila a Bezerédj István Technikum igazgatója valamint a Dunaújvárosi Egyetem részéről  Dr. habil Balázs László oktatási rektorhelyettes és Lászlóné Kenyeres Krisztina felsőoktatási igazgató.

Saját hatáskörben dönthetnek az intézmények

Mások mellett arról, hogy melyek azok az Intézményi feltételek, amelyekre plusz pontot adnak a következő, 2024-es felvételi eljárás során. A Dunaújvárosi Egyetem a stratégiai együttműködési megállapodással rendelkező középiskolákból érkező jelentkezőknek 100 többletpontot ad.  Az együttműködési megállapodás a Tolna Megyei Szakképzési Centrum összes intézményére vonatkozik.