Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bajos motoros. Számos eljárásra számíthat az a 33 éves sárszentlőrinci férfi, akit közúti ellenőrzés során állítottak meg a paksi rendőrök Nagydorog térségében. 

Vasárnap az esti órákban tűnt fel paksi rendőröknek egy rendszám nélkül közlekedő motoros a 6232-es úton Nagydorog térségében.

Meg akarta állítani a kétkerekű vezetőjét, aki el akart illanni a rendőr elől, azonban motorja ledobta a láncot, így nem maradt esélye a menekülésre. 

Se irat, se biztosítás

A járművezető és a kétkerekű okmányait szerette volna ellenőrizni a rendőrség munkatársa de a férfi semmi iratot nem tudott átadni. A motorról azt állította, hogy az övé, de igazolni nem tudta. 

A kétkerekűre nem volt érvényes kötelező biztosítás, mi több műszakilag is alkalmatlan volt a közúti közlekedésre, ugyanis sem világítás, sem tükör nem volt rajta. 

Annak ellenére, hogy jogszabály szerint kötelező lett volna rá a rendszám – mivel 125 cm3-es a motor – az is hiányzott róla.

A sofőr, egy 33 éves sárszentlőrinci férfi

Aki bevallotta, hogy soha nem volt vezetői engedélye. Az adatok ellenőrzése során az is kiderült, hogy év elején fél évre eltiltották a vezetéstől. A sofőr tetézte a baját azzal, hogy az alkoholszonda is pozitív értéket jelzett.

A Paksi Rendőrkapitányságon a 33 éves férfival szemben büntetőeljárás indult eltiltás hatálya alatti vezetés miatt. Az ittas vezetés miatt 39.000 forint közigazgatási bírsággal sújtották a sofőrt.
A motorral kapcsolatos szabályszegések miatt pedig szabálysértési feljelentést tettek ellene.

Több száz ezer forint bírságra, és további eltiltásra számíthat, aminek a vége akár börtönbüntetés is lehet.