1 év
Igen megosztó a TikTok-felhasználók körében az új trend, a “szülési smink”: vannak ugyanis nők, akik ténylegesen full sminkben hozzák világra gyermeküket – hogy aztán kifogástalanul fessenek az első fotókon újszülött gyermekükkel.

Kifejezetten megosztó az új TikTok-trend, a “szülési smink”, noha egyre több nő oszt meg videókat egyenesen a szülőszobáról, ahogy épp tökéletes sminkjüket készítik el a szülés előtt. A rendkívül furcsa, és valljuk be, abszolút felesleges gyakorlat miatt egy igen masszív vita pattant ki a platformon.
Ha rákeresünk a TikTokon a “birthing makeup,” “labor makeup” vagy a “delivery makeup” kifejezésekre, hirtelen több tucat olyan videó ugrik fel, melyeken nők láthatók, ahogy teljes sminket készítenek a kórházi ágyukon, miközben azt várják, hogy gyermekük világra jöjjön.

A 36 éves valóságshow-sztár és celeb, Heidi Montag azonban még ennél is tovább ment, és egyenesen egy profi sminkest fogadott fel, amikor 2022 novemberében fia, Ryker Pratt születésére készült, sőt, az egész folyamatot dokumentálta a TikTokon.
Az alig 15 másodperces videót idestova 6,9 milliószor nézték meg, noha a felhasználók jelentős részét eléggé megosztotta a döntés, miszerint a nő közvetlenül a szülés előtt azzal volt elfoglalva, hogy tökéletes legyen a sminkje: egyesek szerint ez “túl sok”, míg mások meglepő módon “ikonikusnak” nevezték a pillanatot.

Noha akadtak olyan felhasználók, akik az egekig magasztalták a nőt, sokan megkérdőjelezték a gyakorlat szükségességét, de az egyik topkomment kétségkívül egy ápolóé volt, aki egyetlen kommentjére már 16 ezer lájkot kapott:
“Én, mint nővér, besétálok, csak megfordulok és kisétálok.”