Az a szabály, hogy a pirosítót az arc almácskáira kell felvinni, nem mindig igaz. Ez attól is függ, hogy milyen az arcformád, hol mutat jobban a pirosító. Mutatjuk, hogy melyik arcformához hova kellene felvinni ezt a sminkterméket!

Gyémánt alakú arc

Ha hosszúkás az állad, viszont az arccsontjaid kiállnak, a homlokod pedig szélesebb, akkor gyémánt alakú az arcformád. Ebben az esetben érdemes a szemöldököd külső sarkától az arccsontodra, C-alakban felvinned a pirosítót. Kezdd az arccsontoddal, majd innen dolgozd el az ecsettel felfelé.

Téglalap alakú arc

Ha a homlokod, arccsontod és az állad is nagyjából ugyanolyan széles, akkor neked is ilyen az arcformád. Ebben az esetben vidd fel az almácskákra a pirosítót, majd satírozd kicsit az orrod és a halántékod irányába. Ha a homlokod oldalára, a szemöldököd sarka mellé is viszel fel belőle egy keveset, akkor tökéletesen kiegyensúlyozottá teszed az összhatást.

Négyzet alakú arc

Ha egyenes az arcod oldala és viszonylag lapos az állad, akkor neked is négyzet alakú arcformád van. Ebben az esetben is az almácskáknál kell felvinned a pirosítót, viszont innen kezdd el a halántékod irányába eldolgozni. Lágyan dolgozd el, majd ha gondolod, tegyél belőle egy keveset a hajvonaladhoz is.

Kerek alakú arc

Ha az arccsontodnál lévő terület az arcod legteltebb pontja és íves az állad vonala, akkor te is kerek arcformával rendelkezel. Ebben az esetben mosolyogj a tükörbe és vidd fel az almácskáidra a pirosítót, majd innen dolgozd el egy alapozóecsettel a halántékod és a fülcimpád felé.

Ovális alakú arc

Ha hosszabb az arcod, ugyanakkor az állad és a homlokod is keskeny, akkor ovális az arcformád. Ebben az esetben az arccsontodra vidd fel a terméket, majd ezt lágy mozdulatokkal vidd le a fülcimpád irányába és a homlokod felé is. Érdemes a szemöldököd külső részeihez is tenned belőle egy kicsit a tökéletes összhatás érdekében!