Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Egy lettországi férfi Brad Pitt nevére hamisított személyit. A férfi állítólag mintapéldányként mutogatta a hamis okmányt, hogy ezzel biztassa vásárlásra a potenciális klienseket.
A hírek szerint a spanyol rendőrség nemrégiben elfogott egy lettországi fiatalembert, aki okirat-hamisítással foglalkozott, ám ezt olyan magas szinten űzte, hogy több európai országból is kapott megrendeléseket.

A férfit egyébként már a hazájában is őrizetbe vették emiatt, de 2021-ben megszökött az országból, természetesen a saját maga által készített hamis okmányokkal.
Végül Spanyolországban érték utol, ahol úgyszintén folytatta a tevékenységét, amelynek során román, francia, cseh, belga, lett, portugál, litván és holland személyiket, valamint jogosítványokat hamisított, s ezt követően a dark weben értékesítette őket, 500 és 800 euró közötti összegekért.
A nyomozók egy Brad Pitt nevére kiállított román személyit is találtak a házkutatás során, amelyet állítólag mintapéldányként mutogatott a potenciális klienseinek, pedig már a kép alapján is meg lehet állapítani, hogy egyszerű hamisítványról van szó.


Ám a fiatalember még ennél is tovább fokozta a dolgot, feltehetőleg ezzel próbálva „hétköznapinak” beállítani az „okmányt”, amelyen az áll, hogy a hollywoodi szupersztár Bukarestben él, mégpedig egy második kerületi tömbház második emeleti lakásában.