Persze átvitt értelemben. Érdekelnek az urbanisztikus témák és a helyi zöld ügyek? Esetleg eljönnél friss információkat hallani környezetvédelmi témákban?
Akkor Téged is várnak november 17-én-a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtárban.

II. Szekszárdi Zöld Estek

A sorozat legfontosabb mondanivalója, hogy mindenkin, egyénenként múlik a jövő. Neked is tenned kell azért, hogy gyermekeid is egy élhető világban nőjenek fel. 

Számos olyan tevékenység létezik, melyeket a kisvárosban, kertes házban lakók sikeresen alkalmazhatnak. A Zöld Estek célja egy olyan előadássorozat és közösségi est meghonosítása, ahol a környezetért tenni akarók megismerhetik azokat a módszereket, amelyek alkalmazásával egyénként is tehetnek a klímaváltozás hatásai ellen, segíthetik környezetünk jobbá tételét.

Itt gyakorlati útmutató is kapsz

Az összejövetelek során bemutatnak hasznos módszereket, melyekből kiderül, hogyan lehet az esővizet hasznosítani, hatékonyan komposztálni, óvni az erdőterületeket vagy a városi fákat. 

  • Görgei-Reiner Rita – kertész, a 10 millió Fa Alapítvány és a bajai közösség koordinátoraként megvalósult fejlesztésekről, közösségi tervezésről, a város és a civilek együttműködéséről szól.
  • Baka György a Szekszárdi klímakör és a Zöldtárs Alapítvány tevékenységét mutatja be.
  • Horányi Tibor (környezetgazdálkodási agrármérnök): Vízmegtartási lehetőségek közterületen és a kertben, fenntartható vízgazdálkodás, klímaváltozás hatásai a városokban.

Ha van egy kis időd, gyere el! Tegyél Te is a környezetvédelemért!

fotó: pixabay.com