Az örökösök viadala. Amikor kiválasztottam ezt a könyvet, egy könnyen követhető, ugyanakkor egy roppant érdekes regény került a kezembe.

A történet

A történet egy lányról, Avery-ről, szól, aki egyik napról a másikra hatalmas vagyont örököl egy ismeretlen öregúrtól, Tobias Hawthorne-tól. Viszont a hagyaték megszerzésének van egy feltétele: a lánynak egy évig együtt kell laknia Tobias Hawthorne rokonaival, akik a remélt örökségből csak minimálisan részesedtek. Ami még inkább bonyolítja a helyzetet, hogy a négy rendkívül vonzó fiú unokából, kettő, így vagy úgy megnehezíti Avery amúgy sem könnyű életét.

Csavar csavar után

Az elbeszélés előrehaladtával kiderül, hogy az öregember a rejtvények szerelmese volt, mindegyik unokáját a logikus gondolkodásra, képességeik/készségeik fejlesztésére nevelte születésüktől kezdve, így nem meglepő, hogy életének legnagyobb rejtvénye annak a kérdésnek a megválaszolása, hogy miért pont erre az ismeretlen lányra hagyta vagyonát? A válasz majdnem kiderül a könyv végén, legalábbis főszereplőink ezt gondolják, az utolsó pár oldal viszont hatalmas meglepetéseket tartogat, így tovább gyűrűzik a rejtély, egyre több nyitott kérdéssel.

A szerelmi szál egyelőre csak nagyon halványan a háttérben formálódik, de nagyon remélem, hogy a következő kötetben már elkezd kiteljesedni. Bár már most vannak elképzeléseim az alakulását illetően, ennek ellenére kíváncsian várom, és őszintén szólva én már most letettem a voksom egy fiú mellett.

Kinek ajánlom?

A fülszöveg elolvasása után úgy gondoltam, hogy majd egy könnyű „Hamupipőkés sztoriban” lesz részem, de ahogy elkezdtem olvasni, egyre jobban magával ragadott a történet, ahogy szinte rejtvényről rejtvényre bontakozott ki a cselekmény, szinte lehetetlen volt letenni a könyvet. Mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit ki akar zökkenni a mindennapokból!