Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legtöbbünk otthonában megtalálható a különböző sajtreszelők között az a bizonyos négyoldalú sajtreszelő, amelynek mindenki egy, de maximum két oldalát használja. De mire is való a másik két oldal?

Zöldségek

A gyaluló pengével zöldségeket, gyümölcsöket szeletelhetünk vékonyra, így használjuk bátran. A reszelő ezen oldalával vékonyra szeletelhetünk az említetteken kívül akár almát, körtét, paprikát, sárgarépát – bármit, ami nem túl puha. Sajtok szeletelésére is tökéletesen alkalmas.

A nagyobb lyuk

Számos étel készítésénél jól jöhet ez az oldal. Legyen az a tócsni, bármilyen zöldséglepény vagy zöldségfasírt, ha megfelelő tartása van egy zöldség húsának, le tudjuk reszelni ezen az oldalán. Süteményekben úgyszintén jó szolgálatot tesz: a répatortától az almás pitén át a muffinokig.

Amit mindenki használ

Ez a legnépszerűbb oldal, a kicsi és sűrű lyukakkal teli részt használjuk a legtöbben. A vékonyka csíkokra reszelt sajt ideálisan olvad melegszendvicsre, pizzára, sütőben sült tepsis finomságra.

Amely nem csak arra jó, hogy beleakadjunk

Ez az oldal meglepetés lehet sokak számára, hiszen olyan kemény élelmiszereket is visz a fogazata, amelyek lereszelése a többi oldallal reménytelen lenne. A recés oldallal csodálatosan finom textúrát tudunk elérni, az ételre ráolvadóan leheletvékony sajt- vagy csokiforgácsot például.