Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az NBIII. Közép csoport 27. fordulójában a Szekszárdi UFC az MTK Budapest II. gárdáját látta vendégül. Az összecsapás után a szekszárdi csapat vezetőedzője, Turi Zsolt értékelte a látottakat a szufc.hu honlapon.

„Aki kilátogatott erre a mérkőzésre, az biztos, hogy egy élvezetes összecsapásnak lehetett szemtanúja, hiszen mind a két csapat próbált támadni, futballozni és kreatívan játszani. Rengeteg lehetőség adódott a játékosok előtt, a közönség láthatott négy gólt is.”

„A mérkőzés elején egy stabilabb középpályás védekezésből próbáltunk meg labdákat szerezni és támadásokat építeni, ami nem is működött rosszul, viszont a támadó zónában rendre rossz döntéseket hoztunk. A semmiből kaptunk egy gólt, így váltanunk kellett. Egy nyíltabb játékra álltunk át, ami majdnem hogy egészpályás letámadáson alapult.”

„Ezzel a játékstílussal rendre labdákat tudtunk szerezni, majd kiharcoltunk egy büntetőt, amit értékesíteni is tudtunk. Bekalkuláltuk a mérkőzésbe, hogy a szél megnyújtja az ellenfél felívelt labdáit, amiket könnyebben meg tudunk szerezni. A második félidőben fenntartottuk ezt a taktikát, megszereztük a vezetést is, utána viszont kezdtünk elfogyni fizikálisan. Sajnos nem áll annyi játékos rendelkezésünkre, hogy hosszabb ideig fent tudjuk tartani ezt a játékot, ezért hátrébb húzódtunk és stabilabb védekezésből próbáltunk kontrákat vezetni. Ezek veszélyesek is voltak, rengeteg helyzetünk volt, de rendre elpuskáztuk azokat. „

” A sok kihagyott ziccer a végén megbosszulta magát és a lefújás előtt egy kavarodás közepette a játékvezető büntetőt ítélt ellenünk, amit az ellenfél értékesíteni tudott. Úgy gondolom, le a kalappal a fiúk előtt, mert megtépázva, ilyen teljesítményt tudtak letenni az asztalra. Nagyon sajnálom őket, hogy nem sikerült győztesen elhagyni a pályát, egy egészen kicsi hiányzott volna a bravúrhoz. Egy olyan csapat ellen sikerült vezetnünk, akik remek tavaszi szezont produkálnak.”

„Bízom benne, hogy ez a mentalitás és hozzáállás meghozza a gyümölcsét és végre nem csak döntetlenekre leszünk képesek. Az utóbbi időben ellenfeleink az utolsó pillanatokban jönnek vissza a meccsbe, ez annak tudható be, hogy olyan szinten nem tudunk belenyúlni a padról a mérkőzésbe, ahogy más csapatok bele tudnak nyúlni.” – nyilatkozta Turi Zsolt, vezetőedző.

 

Kép: szufc.hu