0:00
/
Tolna megyének vegyes éve volt, sok sikerrel

"Mint mindenkinek" – tette hozzá Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke a Médiaesten adott interjújában. Mint fogalmazott sok lehetőséget adott a TOP, szépen fejlődött a megye.

"De itt van egy vészjósló esemény, a hazánkhoz közeli háborús helyzet. Erre oda kell figyelni, segíteni, amit lehet. Ez a világot befolyásolja és mi nagyon közel vagyunk földrajzilag."

Dobogós a megye a helyi értékekben

A megye első embere azt mondja, nyitottak idén a média világa felé. Sok médiamegjelenésük volt, érdeklődtek a megye iránt az újságírók. 

"Ennek oka az is, hogy sok megyében csatlakoztak az úttörő megyékhez. Azokhoz, akik megpróbálták összegyűjteni a helyi értékeket. Tolna megye dobogós helyen van az értékek felkutatásában. Ez büszkévé tesz bennünket!"


Fehérvári Tamás kiemelte, a települések sajátosságait, gasztronómiáját egy kötet formájában is bemutatták. A GasztroMegye adásainak egy-egy receptje most már kézzelfoghatóvá vált. 

"Hogy mi a megye erőssége? Ez jó kérdés. Egy valamit nem tudnék mondani. Sok van. Erősségnek mondanám, hogy a megye kis településekkel teletűzdelt megye telis-tele  szellemi értékekkel. Az apró falvak is őriznek olyan tudást, mely bármely nagyvárosban megállná a helyét legyen az kultúra, sport, oktatás."

(fotó: Tolna Megyei Önkormányzat Facebook oldala)