Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Ez sajnos nagyon is komoly: a férfit egyébként tényleg Törpapának becézték, mivel bőre teljesen bekékült az általa éveken át szedett étrend-kiegészítők miatt.

Paul Karason több mint egy évtizeden keresztül fogyasztott ezüst-kolloidot, mellyel bőrbetegségét próbálta meggyógyítani. A washingtoni férfi rendszeresen szedett ezüst-kolloidot, miközben annak oldatát az arcára is dörzsölte, hogy ezzel próbálja kezelni arcüreggyulladását, bőrgyulladását és savas refluxát.

Állítása szerint mind a reflux, mind pedig a gyulladás ellen sikeres volt a házi terápia, amiben valószínűleg van igazság, hiszen az ezüst antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ennek okán pedig már évezredek óta alkalmazzák a fertőzések elleni terápiákban. Csakhogy a férfi bőre teljesen bekékült a házi terápiától.
A férfi akkor került a nyilvánosság abszolút középpontjába, amikor 2008-ban megjelent a TODAY műsorában: ekkor kapta a Törpapa becenevet, noha ezt felesége nem igazán értékelte. A férfi ezek után még sokáig a címlapokon volt, ám alig egy évvel szereplés után keserűen jelentette be, hogy magánélete az összeomlás szélén áll.

Alig néhány évvel később szívproblémák alakultak ki nála, és az is kiderült, hogy prosztatarákja van. 2012-ben pedig elveszítette otthonát, így kénytelen volt beköltözni egy bellinghami hajléktalanszállóra.
A férfi több egészségügyi problémával is küzdött, s 2013-ban, 62 évesen elhunyt, miután szívrohamot kapott, majd tüdőgyulladással küzdött, melyek összessége végül egy súlyos agyvérzéshez vezetett. Egészen haláláig fogyasztotta az ezüst-kolloidot.