Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A hírek szerint egy ritka Tyrannosaurus rex-csontváz kelt el a zürichi Koller aukciósház árverésén, amelyért a győztes licitáló, egészen pontosan egy európai magángyűjtő 5,5 millió svájci frankot (kétmilliárd forint) fizetett. A csontvázról azt érdemes tudni, hogy 11,6 méter hosszú és 3,9 méter magas, valamint körülbelül 65-67 millió éves lehet.

A csontvázról azt érdemes tudni, hogy 11,6 méter hosszú és 3,9 méter magas, valamint körülbelül 65-67 millió éves lehet, s összesen kilenc óriási ládára volt szükség ahhoz, hogy el tudják szállítani az új tulajdonosnak.

A Trinity név pedig onnan ered, hogy három őshüllő maradványaiból állították össze, amelyeket 2008 és 2013 között tártak fel az amerikai Montana és Wyoming államokban.

Ám nem a Trinity az, ami eddig a legdrágábban elkelt egy árverésen, ugyanis a Stan nevet viselő csontvázért 31,8 millió dollárt fizettek 2020-ban, de a Sue névre keresztelt fosszíliáért is szép összeget fizettek 1997-ben, mégpedig 8,4 millió dollárt.

Egyes szakértők azonban arra figyelmeztettek, talán nem a leghelyénvalóbb az, hogy szép kis összegekért eladják a dinoszaurusz-csontvázakat, hiszen így magánkézbe kerülnek, vagyis a kutatók számára elérhetetlenné válnak. Ám mások szerint ez nem igaz, ugyanis a Tyrannosaurus rex-csontvázak 95 százaléka múzeumokban van.