Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Tűzoltók is részesültek elismerésben Lakiteleken

Négy Tolna vármegyei tűzoltó vehetett át elismerést a Magyar Tűzoltó Szövetség ünnepségén.

A rendezvénynek Lakiteleken, a Népfőiskola biztosította a helyszínt április 28-án. Az Országos Tűzoltónap alkalmából a belügyminiszteri elismeréseket, a Gróf Széchenyi Ödön emlékplakettet, a Szent Flórián emlékérmeket és a Magyar Tűzoltó Szövetség elismeréseit is egyaránt a Szövetség elnöke: Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagy adta át.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország Belügyminisztere a tűzvédelem érdekében kifejtett példamutató tevékenységéért a 2023. május 4-ei Országos Tűzoltónap alkalmából emléktárgyat adományozott Wartig Lászlónak, a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület beosztott tűzoltójának, híradósának.

A vármegyei és a budapesti tűzoltó szövetségek, valamint a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége és az Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetsége javaslatára Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagy a tűzvédelem érdekében kifejtett példamutató munkájáért Gróf Széchenyi Ödön emlékplakett elismerésben részesítette Pesztericz Rajmundot, az Atomerőmű Létesítményi Tűzoltóság tűzoltóparancsnokát.

A Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke a tűzvédelem érdekében kifejtett példamutató munkájáért Szent Flórián emlékérem elismerésben részesítette Bán Attila tűzoltó ezredest, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjét, továbbá Tibai Lászlót, az Atomerőmű Tűzoltóság szerparancsnokát.

 

Képek: tolna.katasztrofavedelem.hu