Biztonságosan sétálhatnak át a gyalogosok az új zebrán a Szentháromság téren. A felfestés már korábban elkészült, most LED-ekkel és érzékelőkkel bővült az átkelő. Hamarosan élesítik a rendszert, így a fények villogni fognak, amikor gyalogos közelít a zebrához, amelynek közelében iskola van.

A legfőbb cél az volt, hogy javuljon a közlekedésbiztonság. A jövőben további hat okoszebra épül, forgalmas helyeken, nevelési-oktatási intézmények környezetében.

Hamarosan elkezdődik az új tanév, addigra működni fognak az okoszebrák. Az első ütemben a Gesztenyés utca–Kandó Kálmán utca kereszteződésénél a Paksi Benedek Elek Óvoda Mesevár tagóvodája előtt, a Kishegyi úton az Árnyas és Fenyves utcák között a Paksi Benedek Elek Óvoda Kishegyi úti tagóvodájánál, valamint a Táncsics utcán a Paksi Gyógyászati Központ szomszédságában készülnek még intelligens gyalogátkelők.

Hamarosan kezdődik a második ütem

A második ütem is szinte már készen áll a rajtra. Okoszebra kiépítési munkálatok kezdődnek hamarosan a Tolnai út és Liget utca kereszteződésében, a Dózsa György úton a Paksi Vak Bottyán Gimnázium előtt, valamint a Paksi Rendőrkapitányság és a Városháza között. Az első okoszebrát idén márciusban adták át a Gagarin utcában, az Atom teret és a II. Rákóczi Ferenc általános iskolát összekötő gyalogos-átkelőhely lett okoszebra.