Tolna megye a következő állomása a Volánbusz jármű-fiatalítási programjának, amelynek keretében 15 darab Credobus Econell 12 típusú szóló autóbusz kezdte meg szolgálatát, és a napokban további 2 darab új Credobus Inovell 12 típusú jármű is érkezett a megyébe.

Országszerte találkozhatunk a buszokkal

A Credobus Econell 12 típusú járművek beszerzésére a Volán Buszpark Kft. idén év elején írt ki közbeszerzési eljárást. A kiemelkedő nagyságrendű fejlesztés keretében három autóbuszgyártó szállítja a több mint 500 környezetkímélő, dízelüzemű járművet a Volánbusznak 2022 elejéig. A júliusban beszerzett több mint félezer autóbuszból elsőként a Kravtex Kft. kezdte meg az új járművek szállítását: az elmúlt hetekben a 365 darab Credobus Econell 12 típusú, szóló, alacsony belépésű jármű utolsó darabjai is szolgálatba álltak a Volánbusz kötelékében. Az új buszok – Pest megye kivételével – országszerte közlekednek.

Tolna megyeiként is sok helyre utazhatunk vele

A 75 utas szállítására alkalmas autóbuszok légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és felszállást segítő rámpával, valamint üléspáronként 1 USB-csatlakozóval a mobil elektronikai eszközök töltésére. A járműveket a minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO 6d emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

Horváth István országgyűlési képviselő beszédében elmondta: 

„Örömmel tölt el, hogy 17 új autóbusz kezdte meg a szolgálatát megyénkben, aminek köszönhetően az itt élők még komfortosabban, kényelmesebben utazhatnak. Az EURO 6d emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotornak köszönhetően ezek az új buszok környezetünk megóvását is elősegítik a kevesebb károsanyag-kibocsátással.”

Zsikó Zoltán, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke kiemelte: 

„A Volánbusz Zrt. közösségi közlekedésben végzett mindennapi munkája létszükséglet a Tolna megyei emberek életében is – akár a munkába járást, akár szabadidős tevékenységeik megvalósítását vesszük figyelembe.  A megye továbbra is alázattal vállalja az együttműködést, a közös munkát, hiszen Tolna megye előrehaladása az elsődleges feladatunk, az itt élő emberek boldogulása a mi közös ügyünk és kötelességünk.”


Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: 

„2018. óta a Volánbusznál korábban példa nélküli nagyságrendű járműfejlesztés célja a komfortos, biztonságos szolgáltatás nyújtása és a vidéki autóbuszközlekedés fejlesztése. A falvakban élők számára gyakran az egyetlen közlekedési lehetőséget jelentik járataink, amelyek Tolna megyében több mint 100 helység lakói számára teszik lehetővé az egyre kényelmesebb utazást.”
 


„Örömhír a Tolna megyeieknek” – így kezdte közösségi posztját Zsikó Zoltán a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke.

Több autóbusz is a megyét szolgálja majd

A Volánbusz jármű-fiatalítási programjának köszönhetően 15 Credobus Econell 12 típusú szóló autóbusz kezdte meg szolgálatát a helyközi vonalakon és a napokban további 2 új Credobus Inovell 12 típusú jármű is érkezett a megyébe. Az alelnök Horváth István országgyűlési képviselővel és a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatójával, Dr. Pafféri Zoltánnal tartott sajtótájékoztatót a kiemelt jelentőségű eseményről.

Egy híján ötven 

A társaság folyamatosan fejleszti a megye helyközi közlekedését. 

2018 óta a most érkezett járművekkel együtt összesen már 49 darab új autóbusz kezdte meg szolgálatát a térségben. 

A Volánbusz Zrt. és Tolna megye közös célja a biztonságos és kényelmes utazás biztosítása, az utazási igények minél magasabb szintű kiszolgálása az itt élő emberek számára – zárja sorait közösségi oldalán Zsikó Zoltán.

fotók: Zsikó Zoltán Facebook oldala