Kilátóra és turistaházra szavazhatsz. Mutatjuk a döntős tízet.

Még pár napig szavazhatsz

Elindult a közönségszavazás az ország kedvenc kilátójára és turistaházára, az érdeklődők az Aktív Magyarország Facebook-oldalán a képek kedvelésével választhatják ki kedvenc helyszíneiket október 25-ig. Második alkalommal hirdették meg a versenyt. A pályázat célja, hogy minél többen ismerjék fel az aktívan eltöltött szabadidő fontosságát, és induljanak el, fedezzék fel az ország legszebb panorámáit, valamint leghangulatosabb turistaszállásait. 

A szakma szűkítette a kört

A beküldött pályázatok közül az Aktív Magyarország zsűrije szakmai szempontok alapján válogatta ki a 10-10 legjobbat. 

Olyan jó állapotú, rendezett környezetű célpontok kerültek be, melyek izgalmas turistautak mentén fekszenek, így sokan megfordulnak a helyszínek környékén. 

Mint fogalmaztak a kilátók egyre egyedibbek, a turistaszállások pedig egyre korszerűbbek. 

Mutatjuk a döntős listát!

A tíz KILÁTÓ,  amelyekre voksolni lehet: Bölömbika kilátó (Tisza-tó), Kéz-kilátó (Hollókő), Szent Korona-kilátó (Kisgyőr), Őrtorony-kilátó (Tihany), Lila-hegyi kilátó (Győrújbarát), Kardosfai-kilátó (Zselickisfalud), Tepke-kilátó (Felsőtold), Sástó kilátó (Mátrafüred), Csergezán Pál-kilátó (Páty) és a Gloriette-kilátó (Sopron).

 A közönség az alábbi tízTURISTAHÁZRA szavazhat: Anna vadászlak (Telki), Agostyáni kulcsosház (Tata), Szelcepuszta Turistaszálló (Szin), Százesztendős Révészház Apartman (Szigetmonostor), Szalajka-ház (Gyöngyössolymos), Somoskői Kirándulóközpont (Salgótarján), Roth Turistaház (Sopron), Ivánka Szálló (Arló), Pohánka vendégház (Gömörszőlős), valamint Gyopár Kulcsosház (Hosszúhetény).

Megyénk a győztesek között

2020-ban a balatonboglári Xantus János Gömbkilátót választották az Év Kilátójának, valamint a tolnai Annafürdő Vendégház nyerte el az Év Turistaháza címet.

Szoros küzdelemben, 1924 szavazattal az Annafürdő Vendégház nyerte a szavazást. A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. által működtetett hangulatos, vörösfenyő-rönkökön álló vendégház a Tolnai-hegyhát déli részén csodás erdei környezetben helyezkedik el.

Azért, hogy a verseny minél színesebb legyen, a tavaly bejutott 10-10 legjobb pályázat idén nem indulhatott, ők jövőre kapnak újabb esélyt – áll az összegzésben.