Sokan kerekednek fel egy kirándulás erejéig. Legyen az egy séta a belvárosban, vagy egy esős napon mondjuk egy shopping túra. De a természet kedvelőinek vonzó lehet a János-hegyi kilátó és az Orfői terület környéke. 

Szavazatoddal segíthetsz!

Október 6-án éjfélig! Eddig adhatod le voksodat az Év Kilátójára és az Év Turistaházára. A program célja, hogy minél többen ismerjék fel, milyen gyönyörű helyek vannak Magyarországon.

Mutatjuk mit tudni róluk

János-hegyi kilátó:

A Dél-Dunántúl nagy része megcsodálható a Tubes hegy tetejére épült kilátóból, sőt horvát szomszédainkhoz is átlátni. Északra pedig a Balaton-felvidék tanúhegyei színesítik a horizontot. A kőépület igazán különleges, a bástya tetejére egy mesebeli torony épült, amibe csigalépcsőn lehet feljutni.

Gubacsos Kulcsosház:

Idén teljesen újjászületett a 12 fő befogadásására alkalmas Orfű melletti turistaszálló. Turistáknak ideális hely, hiszen több túraútvonal vezet a ház mellett, a sárga jelzés Abaligetre, vagy a másik irányba indulva Orfőre és a Lóri-völgybe lehet eljutni.
A közönségnél van a döntés 

A két kategóriában – Év Kilátója és Év Turistaháza – több tucat nevezés érkezett, melyek közül a közönség választhatja ki, hogy melyik kilátó, illetve turistaház legyen idén az ország kedvence.  

Szavazni az Aktív Magyarország Facebook-oldalán lehet a képek kedvelésével október 6-ig.