Tegnap a Női Kosárlabda NB1 A-Csoport Alapszakaszának 17. fordulóját játszotta Szekszárdon az Atomerőmű KSC Szekszárd az UNI Győr MÉLY-ÚT csapata ellen. Október végén már játszottak egy mérkőzést a győriek vendégeként, akik eggyel alattuk foglalnak helyet a tabellán. A szekszárdi lányok mindkét mérkőzést megnyerték, tegnap Gereben Lívia 16 ponttal és 11 lepattanóval, Studer Ágnes 16 ponttal, 4 lepattanóval és 4 gólpasszal, Goree Cyesha pedig 13 ponttal és 13 lepattanóval vette ki a részét a csatából.

NŐI KOSÁRLABDA NB1 A-CSOPORT ALAPSZAKASZ, 17. FORDULÓ

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – UNI GYŐR MÉLY-ÚT 75-67

MESTERMÉRLEG

Djokics Zseljko (Atomerőmű KSC Szekszárd): „Az eddigi talán legerősebb Győrrel játszottunk. Úgy éreztem magam, mint egy sakkjátszma során, ahol minden húzásnak döntő jelentősége van. Aki beszállt, odatette magát, ilyen volt a visszatérő Goree Cyesha is. Látszik, mennyire fontos tagja a csapatnak. Hatvan pont körül tartottuk a vendégeket, ennek köszönhető a győzelmünk. Még mindig keveset tudunk edzeni, amit sajnálok, mert én a munkában hiszek. A mérkőzéseket használjuk fel edzésnek, ami ma extra volt.”

Iványi Dalma (UNI Győr MÉLY-ÚT): „Saját magunkat vertük meg olyan szempontból, hogy nagyon puhán védekeztünk az első félidőben, a negyvenöt kapott pont rengeteg. Támadásban pedig az egész mérkőzés folyamán türelmetlenek voltunk és sokszor fegyelmezetlenek is, nem ott kerestük a helyzeteket, ahol előnyünk lett volna, feleslegesen dobáltuk el a labdákat. Egy ilyen csapat ellen, mint a Szekszárd, szinte tökéletes mérkőzést kell játszani a győzelemhez. A Sopron elleni győztes bajnoki után is azt mondtam, hogy az döntött a javunkra, hogy végig fegyelmezettek voltunk, mi irányítottuk a mérkőzést. Most viszont végig futottunk az eredmény után és engedtük, hogy a Szekszárd irányítsa a találkozót.”

Az Atomerőmű KSC Szekszárd következő mérkőzése január 20-án csütörtökön lesz Oroszországban, ahol az Euroliga keretein belül UMMC Jekatyerinburg lesz az ellenfelük.

Kép: Atomerőmű KSC Szekszárd