1 hónap

A következő hónapokban az ország számos pontját érintik majd. Frissül a térkép.  A Google Maps térképszolgáltatásban lévő Utcakép nézetben a felhasználók bárhonnan felkereshetik a magyar városok túlnyomó részét. A közlekedést segítő információkon túl várakat, számos érdekességet, a múlt emlékeit láthatjuk a képen. A digitális térben akár nemzeti parkokat is bejárhatnak. 

„Az Utcakép 360 fokos képeket mutat az utcákról, valamint a természeti és kulturális nevezetességekről”

– olvasható a hvg írásában.

Az autók kedden indulnak el 

A teljesség igénye nélkül találkozhatunk vele: Veszprémben, Sopronban, Szombathelyen, Esztergomban és Szekszárdon, míg a keleti országrészből többek között Egerben, Orosházán, Kecelen, Dabason és Sárospatakon.

Több magyar város gyalogos zónáit is rögzítették már, valamint más, autóval megközelíthetetlen helyeket. Ennek köszönhetően a felhasználók virtuálisan sétálhatnak Pécs vagy Debrecen utcáin, ellátogathatnak a Balaton-partra , az Aggteleki Nemzeti Parkba, vagy elkirándulhatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba is.

Nem kell mosolyognod!

Hiszen az arcodat kitakarják. A személyes adatok védelméhez való jogok érvényesülése érdekében a közzétételt megelőzően a képeket egy olyan eljárás alá vetik, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók. 

Fontos!

Az Utcakép lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek (egyének, házak, autók, stb.) elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található Hiba bejelentése gombra kattintva tudod kérni!

(forrás: hvg, fotó: vezess.hu)