Egyre több elektromos biciklit látni Szekszárdon. Városszerte egyre népszerűbb a környezettudatos járgány. A kormány eddig több mint ötezer elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá 550 millió forinttal.

Ha te is szeretnél egyet, akkor jó hírünk van

Az 1 milliárd forintos keretösszegű pályázat legújabb szakasza szeptember 6-án, reggel 8 órakor nyílt meg. A támogatás a kerékpárok árának 50%-át állja. Ez pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpároknál pedig legfeljebb 150 ezer forint.

"A kormány elkötelezett az elektromobilitás népszerűsítése és a környezetkímélő járművek elterjedésének támogatása mellett, hiszen ezek közelebb visznek klímavédelmi céljaink eléréséhez. A közlekedés zöldítésére azért kell kiemelt figyelmet fordítanunk, mert az ágazat az üvegházhatású gázkibocsátás mintegy ötödéért felel. A szektor a közelmúltban elfogadott Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia szerint is leginkább a tisztább üzemanyag-felhasználással, első helyen a villamos energia térnyerésével válhat klímabarátabbá" – emelte ki Schanda Tamás.

Részletesebb információkért látogass el a kerekpar2020.elektromobilitas.ifka.hu honlapra. A pályázatra 2021. szeptember 10-én éjfélig lehet jelentkezni. 

 

Kép: pixabay.com