A magyar kormány 206 millió forint támogatást biztosított a városnak, hogy  teljesen fel tudjanak újítani aszfaltozással öt utcát teljes hosszában, ezért át tudják adni a munkaterületet a kivitelezést végző KÉSZ Közúti Építő és Szolgáltató Kft.-nek.

„Csak az időjárás volt akadálya annak, hogy elkezdhessük azokat az útfelújításokat, amelyekre sokan várunk” – mondta sajtótájékoztatón Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere.

Több ütemben dolgoznak

Első ütemben két utca újul meg március végéig. Ezután elkészül a másik három beruházás is, amely a Nádasdi, a Táncsics és a Vasvári utca megújulását eredményezi. Ezzel a beruházással minden eddiginél nagyobb mértékű útfelújítási program valósul meg Bonyhádon. A beruházások helyenként fennakadásokkal és kellemetlenségekkel fognak járni, de a polgármester asszony bízik a lakosság támogató hozzáállásában, hiszen a kellemetlenségek eltörpülnek a beruházások hosszú távú hozadéka mellett a mindennapi közlekedésben.

„Február 7-én, hétfőn indulnak a munkálatok a Jókai és a Hoffer Károly utcában. Mint mindig, most is igyekszünk majd úgy dolgozni, hogy a lehető legkisebb mértékben akadályozzuk az itt lakók és az erre járók közlekedését. Minden utca esetében végzünk úgynevezett alépítményi- és szegélyjavításokat, elkészítjük a csatlakozásokat. Ezt követően kétrétegű aszfalttal látjuk el az utcákat.” – számolt be a munkákról Kőműves Krisztián, a kivitelező KÉSZ Kft. ügyvezetője.

A két utca felújításának bruttó költsége 72 millió forint.

Kép: bonyhad.hu