Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szekszárdon három koccanás történt. A Mátyás Király utcában egy figyelmetlen autós az útra merőlegesen kialakított parkolóban álló kocsi hátuljának hajtott. A Kadarka lakótelepen az út szélén parkoló járművek kikerülése közben történt baleset, a szemből érkező autó oldalának hajtott egy sofőr. A Cseri János utcában egy parkolóból elinduló autós volt figyelmetlen és az előtte álló autónak ütközött, majd adatai hátrahagyása nélkül távozott. Később kiderült, a balesetet okozó sofőr a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott.

A 6-os számú főúton Csámpa térségében egy autóbusz vadat ütött el, míg Gyönk térségében egy autó lesodródott az útról, majd egy bokros-fás területen állt meg.

Csütörtökön további két ittas sofőrrel szemben intézkedtek az egyenruhások, mindkét esetben bevonták a járművezetők jogosítványát és felfüggesztették vezetési jogosultságukat.

Az ittas vezetők magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Alkoholfogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. Magyarországon 2008-óta zéró tolerancia van érvényben.

Kérjük, tartsák be a szabályokat,

…..hogy mindenki hazaérjen!