1 hónap

Szó szerint. A dombóvári rendőrök befejezték annak a közlekedési bűnügynek a vizsgálatát, melyet egy naki férfi ellen folytattak járművezetés ittas állapotban elkövetése miatt. 

Az év elején, hogy egy naki férfi bejelentette a 112-es segélyhívón, hogy az egyik dombóvári nagyáruház parkolójában, míg ő vásárolni volt az üzletben, valaki megrongálta az ott leparkolt autóját. A helyszínre érkező járőrök már az intézkedés elején érezték, hogy valami nem stimmel. 

Az autónak egyrészt égett kuplungszaga volt, másrészt olyan rongálódások voltak rajta, amik egy parkolói koccanástól nem lehetnek. 

Elkezdték kérdezgetni a bejelentőt, aki furcsán viselkedett

Végül beismerte, hogy a bejelentés előtt nem sokkal egy külterületen levő tanya mellett akart megfordulni, amikor nekiütközött egy oszlopnak, ez okozta a kocsi rongálódásait. Kiderült az is, hogy a naki férfi miért akarta átverni a rendőröket. Egyrészt, mert a kocsit kölcsön kapta, s tartott tőle, hogy sokba fog kerülni a javíttatás, másrészt pedig, mert ittasan ült volán mögé.

A sofőrrel szemben a dombóvári rendőrök a baleset okozása miatt szabálysértési-, míg az ittas vezetés miatt büntetőeljárást indítottak.

A közlekedésrendészeti szakemberek az ügy vizsgálatát most befejezték, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.
A 112-es segélyhívó munkatársai a nap 24 órájában fogadják a bejelentéseket, és mindent megtesznek azért, hogy a bajba jutottak mielőbb segítséget kaphassanak. Kérünk azonban mindenkit, hogy a valótlan tartalmú bejelentéseket mellőzzék!