Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Évet értékelt a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület. Mint sokaknak, nekik sem volt könnyű a 2022. Egy szervezetnél a működést biztosító felszereléseken túl legfontosabb a személyi állomány.

„János Anna elvesztése mélyen érintette az egész tagságunkat, emlékét örökké őrizzük. Kovács Ferenc gyógyulása örömmel töltött el minket és ezúton is köszönjük, a rengeted segítséget az önzetlen véradóknak.”

Ezt olvashatjuk közösségi posztjukban. Vagyis volt szomorúság, de csodás felépülés is.  Az egyesület 2017 május hónapban indult, 20 fő önkéntes összefogásával! Jelenleg 13 fővel teszik a dolgukat.

Cél a minél magasabb szintű ellátás

„A fejlődés alapja a tanulás, így a tagságunk, lehetőségeihez mérten folytatta a felkészülést, hogy minél magasabb színvonalon tudja ellátni a vállalt feladatot!”

A Kutató-Mentő csapat tagjai tavaly több alkalommal vettek részt nyílt napokon, táborokban, ahol bemutatták az egyesület tevékenységét. A Cikádor Főnix Egyesülettel kötött megállapodásnak köszönhetően fiatalodik az aktív tagság.

Számok tükrében

Pályázati forrásban számukra nem volt gazdag a tavalyi esztendő. A híradástechnikai rendszerük korszerűsödött! Ez viszont számukra kiemelt jelentőségű. A beruházáshoz szükséges összeget az egyesület teremtette elő. 

„A Szekszárd Megye Jogú Város által kiírt pályázaton a kutyáink táplálására és egészségmegóvására nyertünk 350.00 Ft-ot, ami levett egy jelentős terhet a vállunkról. Egy NEA pályázatnak köszönhetően a könyvelési és üzemanyag költségek egy részének fedezetére nyertünk 350.000- Ft támogatást, mely szintén nagy segítség számunkra. Támogatóink száma megfeleződött, viszont így is jó páran segítették a működésünket, amit ezúton is köszönünk. Az szja 1% felajánlásokból 648.985 Ft–tal gyarapodott a bankszámlánk. Ez hatalmas öröm és meglepetés volt számunkra!”

Vannak állandó támogatóik, melyek forintokkal járulnak hozzá a feladatok ellátásához, ezáltal az egyesület működéséhez.

Hat éve gyűjtenek egy terepjáróra

„Természetesen van még olyan eszköz, amire hatalmas szükségünk lenne, így a terepjáró gépjármű megvásárlásához szükséges összeg előteremtését folytatjuk, immáron 6. éve!”

Az egyesület ügyeleti telefonja tavaly  41 alkalommal csörrent meg. 37 alkalommal érkezett olyan felkérés, hogy eltűnt személyek felkutatásában kérik a segítséget. 1 alkalommal állatmentésben vettek részt.  3 alkalommal egyéb hatósági feladatok támogatásában.


A Szekszárdi-Kutató Mentők köszönik a támogatást! Mi pedig nekik köszönjük az önzetlen és áldozatész munkát!