2 év

Te tudnál létezni internet nélkül? Persze a kérdés költői. Vagy mégsem? A magyar háztartások közel negyedének még nincs otthoni internete. A BellResearch kutatása szerint  évente 2-3 százalékponttal nő a netet beköttetők száma. 

"Adataik szerint a magyar háztartások több mint háromnegyedében érhető el otthoni net, illetve a nagyképernyős tartalomfogyasztást lehetővé tévő valamilyen eszköz – asztali gép, laptop, okostévé vagy tablet." 

A felmérés szerint napjainkban az otthoni internetet egyre inkább nagyképernyős eszközön használják. Mintegy 3 millió háztartásban található ilyen eszköz.

A legelterjedtebb:

  • PC – 72 százalék
  • okostévé – 40 százalék
  • táblagép – minden ötödik otthon
  • No és a mobiltelefon, mint fő eszköz. A háztartások 72 százalékában szokott egy vagy több családtag otthon internetezni okostelefonon.

Vizsgálták a felhasználási szokásokat is

Ebből kiderült, hogy az internetet otthon elsősorban információszerzésre, tájékozódásra (92 százalék), illetve a kapcsolattartás eszközeként (78 százalék) használják. Ezt követi a tartalomfogyasztás: az otthoni nettel rendelkező háztartások több mint kétharmada fogyaszt online videómegosztókon tartalmakat, mintegy fele pedig le is tölt filmet vagy zenét. Az online vásárlás/értékesítés, illetve bankolás, ügyintézés a háztartások nagyjából 40 százalékában jellemző otthoni internetes tevékenység, míg a tanulás és a munka körülbelül a harmadukban fordul elő.