Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jelentkezés lezárult. A Jobb Veled a Világ Alapítvány 10 éve indította el a Boldogságóra Programot óvodák és általános iskolák számára, amely egy egész tanéven át tartó, érzelmi intelligenciát, erősségközpontú gondolkodást és önbizalmat      fejlesztő élménypedagógiai programokat foglal magába.

A 2023/2024-es tanévben szeptember 30-ig lehetett jelentkezni a programba, melyhez Tolna vármegyéből összesen 19 intézmény csatlakozott.

A résztvevők hónapról hónapra egy-egy témát járnak körül, amely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben.

A 10 éves program népszerűsége töretlen

A 2023/2024-es tanévhez kapcsolódóan idén is közel 1500 oktatási intézmény csatlakozott a programhoz, amely nemcsak hazánkban népszerű, ugyanis az elmúlt években Ausztriában, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, sőt Írországban is jelen van már az Alapítvány módszertana. 

A program négy korcsoport, a 3-6, a 6-10, a 10-14 és a 14-18 év közötti korosztály számára biztosít módszertant és ahhoz szükséges segédeszközöket, tankönyveket, munkafüzeteket, a pedagógusoknak pedig ingyenes online segédanyagokat.

10 egymásra épülő téma

Ez áll a bekapcsolódó intézmények előtt. Ezek sorrendben: a hála, az optimizmus, társas kapcsolatok, boldogító jócselekedetek, célok kitűzése és elérése, megküzdési stratégiák, apró örömök élvezete, megbocsátás, testmozgás és fenntartható boldogság.

Szekszárdról csatlakozó intézmények:

  • Szekszárdi Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
  • Szekszárdi Kolping Iskola
  • Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola
 A Boldogságóra Programhoz csatlakozó intézmények folyamatosan frissülő listája a www.boldogsagora oldalon követhető.

(fotó: illusztráció, pexels)