1 év
0:00
/
Vedd fel a túrabakancsod szombaton, a könyvtár kirándulni hív!

Magyarország EU-csatlakozásának 19. évfordulója alkalmából a Europe Direct Tolna vármegyei irodája egy 19 kilométeres, virtuális versenyt szervez Tolna vármegyében, amelyhez idén az Illyés Gyula Könyvtár is csatlakozik. A táv teljesíthető akár futóként, akár kerékpárral és túrázva is. Lehet indulni egyénileg és barátokkal is május 1-jétől egészen május 19-ig.

„Ugye mi általában 10 km-es túrákat szoktunk szervezni és emiatt kell ez a kettősség. Emiatt egy kicsit hosszabb lesz, viszont akkor én toborzom hozzá az embereket így a könyvtárral.” – mondta Morovik Kitti túravezető.

A túra napjának reggelén 8:00 órakor lesz a találkozó az Illyés Gyula Könyvtár hátsó udvarán. Onnan indulnak el a résztvevők.

Az útvonal a következő lesz:

Illyés Gyula Könyvtár – Kerék-hegy – Bati-kereszt – Szarvas-szurdik – Sötétvölgyi Gyermektábor – Óriás-hegy – A piros sávon haladnak a város felé – Illyés Gyula Könyvtár

A program pozitívuma, mint az összes túrának, amelyet a könyvtár rendez, hogy az olvasók jobban összeismerkedhetnek egymással és a könyvtárosokkal, valamint a könyvtárban dolgozókkal.