Örömteli poszt jelent meg hétfőn a késő órákban a szekszárdi borász, Vesztergobi Csaba oldalán.

„Óriási boldogság és büszkeség ismét “Az Év Bortermelője” jelöltek között lenni! A Magyar Bor Akadémia az öt jelölt közül fogja hamarosan megválasztani a 2023-as Év Bortermelőjét!
A jelölteket viszont egy sokkal szélesebb kör szavazhatta meg, ezért idén is szeretném megköszönni azoknak akik bíztak, bíznak bennem és a szavazatukkal engem támogattak ebben a nemes versengésben! Köszönöm, igyekszem rászolgálni a bizalomra! A szekszárdi bor finom!”

De kit is illet e neme cím?

A cím nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a díjazott bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért adományozható.

Ez tehát a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés.

A díjat Év Bortermelője elnevezéssel 1991-ben adták át először azzal a szándékkal, hogy elismerje egy hazai borász kimagasló szakmai teljesítményét, többéves munkáját. Mostanra sokkal nagyobb a verseny. Az állandó kiváló minőségen kívül számítanak a borversenyen elért eredmények, a marketing, a külcsín és a belbecs, a szerethetőség, a borászat iránt keltetett szimpátia és nem utolsó sorban a borász személye.  

Sok sikert a megmérettetésben!

(forrás, fotó: Vesztergombi Csaba Facebook oldala/pixabay)