Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az amerikai Chandler Lesesne West vintage holmik felkutatásával és továbbértékesítésével foglalkozik online boltjában. Még 2021 őszén, egy netes aukción vásárolt néhány régi ruhát, melyeket aztán szintén tovább szeretett volna adni. Ekkor bukkant rá egy kis, régi szövettáskára is, melyet mindössze 1 dollárért, azaz átszámítva alig 400 forintért kínáltak. Sejtette, hogy ennél többet érhet, ezért a ruhák mellett ezt is megvásárolta. 

Ezt követően a táska több mint egy évig egy dobozban hevert számos más holmival, melyeknek a feldolgozására még nem volt ideje. 2022 novemberében aztán végre elővette és alaposabban megvizsgálta a táskát. Először a Google segítségével próbálta kideríteni, milyen márkájú lehet és nagyjából mennyit ér, azonban nem járt sikerrel. Ekkor egy vintage tárgyak azonosításával foglalkozó Facebook-csoporthoz fordult segítségért, ahol azt a választ kapta, hogy a holmi valószínűleg egy 1920-as évekbeli francia art deco estélyi táska a Cartiertől, melynek a csatjában lévő kövek valódi gyémántok lehetnek.  
Bár West mindebben kissé kételkedett, mivel a márkanevet jelölő címkét nem talált a táskában, azonban végül elvitte a tárgyat egy ékszerészhez, aki megerősítette, hogy 12 gyémánt található benne, és azt javasolta a nőnek, hogy keressen fel vele aukciós házakat. West több aukciós házzal is tárgyalt, majd a Rago Auctions-t választotta, akik február közepén elárverezték a táskát. Az árverést a nő a TikTok-oldalán élőben közvetítette.

A licit 2000 dollárról indult, végül pedig a táska 7500 dollárért, azaz több mint 2,5 millió forintnak megfelelő összegért kelt el. 
A nő a bevétel egy részéből a hitelkártyája egyenlegét rendezi, egy részét megtakarításba fekteti, a többit pedig az online üzletébe forgatja vissza. Ugyanitt hozzátette: nem számít arra, hogy még egyszer ilyesmi történik vele, ám továbbra is folytatja a rejtett kincsek utáni kutatást, mivel ez az eset is bebizonyította, hogy csodák biztosan léteznek.