Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elfogás kedden történt. Március 31-én tett bejelentést a szekszárdi sportcsarnok üzemeltetője ismeretlen tettes ellen, aki az éjszaka folyamán az intézmény több helyiségébe betört, kutatott és ellopott 1 millió forint körüli összeget, két mobiltelefont és egy kamerát.

A szekszárdi zsaruk szemlét tartottak, majd adatgyűjtésbe kezdtek

Hamarosan felmerült egy – a városban élő, de bejelentett lakcímmel nem rendelkező – fiatalember, mint lehetséges elkövető. 

„A beszerzett bizonyítékok, köztük a szakértői vélemény alátámasztották a gyanút, hogy valóban a betöréskor még 19 éves fiú lehet a tettes. Mivel korábbi tartózkodási helyein nem találták, elfogatóparancsot adtak ki ellene”

– olvasható a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében. Június 25-én vonattal akart elutazni Pörbölyről, akkor fogták el, majd őrizetbe vették.

A betöréssel kapcsolatban beismerő vallomást tett

Mint fogalmazott helyiségbe betört, ahonnan ételt, pénzt és műszaki cikkeket vett magához. Még akkor éjjel taxival Pécsre utazott, majd onnan Pestre. Időközben volt már Szekszárdon is, a lopott pénzt azóta felélte. Elismerte, hogy tavasszal a vármegyeszékhelyen bement egy társasházba is, ahol feltört egy tárolót. A nyomok alapján ott is kutatott, de nem vitt el semmit.

A szekszárdi rendőrök kezdeményezték letartóztatását.