A bontási munkák döntő részével elkészült a kivitelező, most a végleges burkolatok alá kerülő ágyazatok lerakásán dolgoznak nagy erővel Szekszárd belvárosában.

"A Prométheusz parkban a bazalt kövek egy része már visszakerült a végleges helyére, a Szent István téren pedig akad, ahol a térköveket is elkezdték lerakni, de a legfontosabb most a fővállalkozó HGT Invest Kft. vezetője szerint, hogy az ágyazatokkal minél több helyen elkészüljenek"

– olvasható a szekszard.hu oldalon és hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet a helyszínen tartottak hagyományosan, pénteken. Hámori Szabolcs elmondta: "az ütemtervnek megfelelően haladnak, eddig semmi nem akadályozza őket, hogy a vállalt négy hónap alatt elkészüljenek."


 Hét év garanciát vállal az építő

Gyurkovics János alpolgármester a Prométheusz park szökőkútjáról is beszélt.

"A felújítást az előírásoknak megfelelően végzik el. A terveket szaktervező készítette, a szökőkútra hét év garanciát vállal az építő, de miután elkészül az előírt rétegrend, víztartási próbát is végeznek és vizsgálni fogják, hogy minden az előírások szerint működik-e."


A lakosság együtt él a beruházással

A tapasztalatok szerint türelemmel állnak a kivitelezőhöz, az építkezéssel kapcsolatban továbbra is segítő hozzáállás tapasztalható. Mindezt az építtető önkormányzat és a kivitelező egyaránt köszön! A most érvényben lévő gyalogos és autós forgalmi viszonyok változásáról folyamatosan tájékoztatják a lakosságot!


 

Aki a zoldvaros@szekszard.hu címen jelzi elérhetőségét, az közvetlenül is megkapja a projekttel kapcsolatos tájékoztató anyagokat, továbbá a Hivatal a 74/999-313-as számon telefonon is nyújt felvilágosítást munkaidőben, ideértve az augusztus 7-11 közötti igazgatási szünet idejét is.