A Marathon Challenge III. állomása

Szeptember 18-án tartották a II. Sió Kajak-Kenu Kupát, amely egyben a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által szervezett Marathon Challenge III. állomása is volt. A Marathon Challenge egy új versenysorozat, mely négy állomásból áll ebből kettőn a szabadidősportolók is elindulhatnak.

Szeretnénk segíteni a felnőtt maratonisták felkészülését. A Marathon Challenge elindításával felkészülési és versenyzési lehetőséget, ezáltal megjelenést is biztosítunk, így a szponzorokat is mindenki ki tudja szolgálni. Természetesen az ő döntésük, hogy elindulnak-e.”

– mondta Kadler Viktor, a maraton válogatott vezetőedzője és a Marathon Challenge megálmodója

A 3. állomás Szekszárd -II. Sió kupa

Kadler Viktor arra számít, hogy az új versenysorozatnak köszönhetően a rendező helyi egyesületek is ismertebbé válhatnak saját térségükben. A versenyeken az igazolt versenyzők mellett, a szabadidő sportolók is rajthoz állhattak. Az ország teljes területéről nevezhetnek sportklubok, verseny sportolók, de nem csak hivatásos versenyzők vehettek részt az eseményen, hanem családok, baráti társaságok is.

"Idén egy 5 kilométeres táv várt a hajóval, kenuval, SUP-pal, kajakkal induló nevezőkre. A verseny különlegessége, hogy Sióagárdról az árvízi védekező helyről az Y-ból indult, ahol a Sió és a Sárvíz összefut. A befutó pedig Szekszárdon az egyesület kajakházánál volt.”

részletezte Inger Nikoletta, a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület elnöke.

A legkiélezettebb versenyt a felnőttek hozták. Az eredmény hirdetésükre rendhagyó módon Szekszárd város által megrendezett Őszi Fesztiválon tartották ahol megkapták érmüket, kupájukat.

Az összesített csapatversenyt a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület nyerte, emellett számos dobogós helyezése lett a szekszárdi sportegyesületnek.

Képek: Ruip Gergő, Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület