Kezdőlap TOLNA Tolna - Közélet

A bevizsgált vizek fürdésre alkalmasak

Közzétették az eredményeket. Augusztus 10-én megtörténtek a harmadik, szezon közbeni vizsgálatok a kijelölt természetes fürdőhelyeken – tájékoztat  weboldalán a Tolna Megyei Kormányhivatal. 

Még egy csobbanás a suli előtt

A szezon előtti, valamint az első, második és harmadik szezonális fürdővíz vizsgálati eredmények szerint Tolna megye kijelölt természetes fürdőhelyein a vizek fürdésre alkalmasak.

  • Fadd-Dombori II. strand (központi szabad strand)
  • Fadd-Dombori I. strand (szabad strand)
  • Fadd-Dombori Ifjúsági Tábor strand (Tolna Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány)
  • Fadd-Dombori Hotel Donautica Strand
  • Szálka Szabadidő Központ strand

Vannak betartandó szabályok

A természetes vizek sok veszélyt is jelenthetnek, minden nyáron több baleset, sérülés is előfordul a természetes fürdővizekben, vagy a parti strandokon. Rövid távú szennyezéssel veszélyeztetett strandok esetében, például nagy esőzések után előfordulhat átmenetileg vízminőség romlás is, amely közvetlen egészségügyi kockázatot is jelenthet.

Fontos, hogy ha bármilyen megbetegedést (hasmenés, hányás, szemgyulladás, stb.) a fürdőző összefüggésbe tud hozni a strandolásával, akkor erről tájékoztassa a háziorvosát, és a népegészségügyi feladatkörben eljáró kormányhivatalt.

A szemetet NE hagyd ott magad után! Nem menő!!!

A fürdőzésre a kijelölt, valamint a nem kijelölt természetes vizek mentén mindenki különösen figyeljen a környezet megóvására, a parti sávok tisztán tartására. Hulladékot senki ne hagyjon maga után, se fürdőző, se horgász.