A kimagasló tehetségű íjász a 3D GP kadet legjobbja.  A Magyar Íjász Szövetség versenynaptárában meghatározott a versenyek sorozata. A fordulónkénti eredmények alapján a versenyzők helyezésüktől függően pontszámot kapnak. A fordulók végén a legjobb eredmények összege adja a sorozatban elért eredményt kategóriánként és korosztályonként.

Ajkára utazott a szekszárdi csapat

Egy versenyzőnek ugyanabban a korosztályban és kategóriában minimum három fordulón indulni kell. Szól a szabály. Tavaly az íhászversenyek többsége a járványveszély miatt elmaradt. A GP sorozat díjátadója a napokban zajlott Ajkán. 

Balázs  2020-ban három fordulón – Felsőtárkányban,Örkényben majd Ajkán – lőtt kiemelkedően. Méltán kapta meg az legjobbnak járó díjat.

Augusztusban 3D Országos Bajnokságot nyert.

Kamaszként már hét éves múltja van a sportágban

A 15 éves kadet 7 éve íjászkodik. Az Alisca Nyilai Íjász Egyesület egyik legeredményesebb versenyzője. Három éve Horváth Tamás edző egyengeti útját. A sport sikerek mellet a tanulmányait sem hanyagolja. Az általános iskolai tanulmányai utolsó évét is kitűnő eredménnyel végzi. 

Jelenleg a legfontosabb célja, sikeresen felkészülni a 2021. augusztus 9-14 között zajló 3D Íjász Világ-és Európa Bajnokságra.