Mi a CEC?

A CEC (Central European Cup) pályaíjász versenysorozatot 3 ország íjász szövetsége alapította 2010-ben: Horvátország, Szlovénia és Magyarország.

Azóta csatlakozott Szerbia, Szlovákia és Románia is mint szervező. Részt vesznek még bosnyák, lengyel, montenegrói, ukrán és orosz versenyzők is alkalomadtán. Minden évben forgó rendszerben szerveznek az országok 3 fordulót és egy döntőt.

Mi a célja?

Maga a versenysorozatot 10 évvel ezelőtt indult a horvát íjász szövetségi kapitány, a szlovén pályaíjász vezető és a magyar szövetség elnökének közreműködésével azzal a céllal, hogy mintegy lépcsőfokot teremtsen a nemzeti és a világversenyek világa között. Fontos szempont volt még, hogy a feltörekvő versenyzők számára is elérhető legyen anyagilag a versenysorozat. Ezáltal biztosítva a nemzetközi versenyrutint, ami a világversenyekre való felkészülés egyik legsarkalatosabb pontja.

Szekszárdi siker

A Central European Cup szerbiai fordulóján Bencze Gábor a Szekszárdi Alisca Nyilai Íjász Egyesület sportolója 2021.07.17-én Temerinben bravúros 1.helyezést ért el csigás íjjával junior kategóriában.

Gábor határozottan halad a siker felé, célja eléréséhez sokat edz édesapjával, aki minden versenyén támogató tanácsokkal látja el. Talán még egyszer olimpián is találkozunk vele!

További jó sportolást, sok sikert kívánunk!