Hallottál már a Digitális Felzárkóztatási Alapról? A Magyar Vöröskeresztnek a Yettel-lel közösen indított Alapja a kapcsolattartásra, tanulásra, internetezésre alkalmas eszközök – mobiltelefon, tablet, laptop – vagy szoftverek vásárlását támogatja. 

Pályázhatnak intézmények, pl.: egészségügyi, szociális és gyermekjóléti intézmények (kórházak, idősotthonok, családok átmeneti otthona, valamint gyermekotthonok), illetve szociálisan rászoruló személyek (elsősorban tanulók, idősek, nagycsaládosok, gondozásra szorulók, egyszülős családok gyermekei és szociális- és gyermekjóléti intézmények ellátottjai). 

A bírálás havonta történik

Az alap folyamatosan nyitott. A kiírók az első évben elsősorban és kiemelten a családjukból kiemelt gyerekekre, fiatalokra, tehát a gyermekvédelmi szakellátásban élő gyerekekre, ezen kívül a Családok Átmeneti Otthonában élőkre fókuszál. Pályázatot benyújtani laptopra, tabletre, okostelefonra és szoftverekre lehetséges, amelyek segítik a tanulást és a kapcsolattartást, akár speciális helyzetben lévőknek is.

A pályázatok elektronikusan és postai úton is benyújthatók 2022. február 28. után folyamatosan az évben, az éves keretösszeg teljes felhasználásáig.

Dávid már használhatja az eszközt

A Magyar Vöröskereszt Digitális Fejlesztési Alap pályázatán Tolna megyéből elsőként Dávid vehette át a sikeresen megpályázott laptopot, a Decsi Faluházban. 

A Magyar Vöröskereszt honlapján megtalálható a pályázati kiírás, minden érdeklődőnek segítenek a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének irodáiban.