Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Némára” itta magát az elkövető

Egy szekszárdi nő tett bejelentést   április negyedikén délelőtt a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányító Központjába.

„Egy hajléktalannak látszó férfi próbált a lakásába bejutni. Többek között a levélszekrény bedobó nyílásáról letépte az annak zárására szolgáló szigetelőszalagot is.”

Mondta a bejelentő. A helyszínre küldött rendőr a férfi felkutatására indult.

A közelben észlelte, hogy egy, a személyleírásnak megfelelő férfi épen egy ház udvarából távozik, kezében egy laptoppal.

A mese után elismerte a lopást

A férfit elszámoltatása során először egy mesével állt elő a géppel kapcsolatban, majd később elismerte a lopást. A szomszédos udvaron át bejutva surrant be egy házba és onnan lopta el a laptopot töltőjével együtt, valamint egy autó indítókulcsát is. A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően a tulajdonos közel 200.000 forintos kára megtérült.

Lopással vádolják

A gyanúsított beismerő vallomást tett. A tetten ért 34 éves férfi néhány napja már összetűzésbe került a hatósággal, akkor egy autó üvegét törte be.

Egy szekszárdi férfi tett bejelentést 2023. április másodikán késő este. Elmondta, hogy a Kossuth utcában kiabálásra lett figyelmes, amikor meglátott a parkoló autók között egy ismeretlen férfit kószálni. Később üvegcsörömpölést hallott, majd látta, hogy egy autó ajtóüvegét betörte valaki. Az egyenruhások értesítették az autó tulajdonosát, aki elmondta, feltehetően 50.000 forintot meghaladó kára keletkezett.

A beszerzett személyleírás alapján hamarosan igazoltatták a parkoló közelében a halmajugrai férfit, aki erősen ittas állapotban volt, nem tudott nyilatkozni a történtekről. Előállítását követőn garázdaság bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd szabadon bocsátották.