Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Dobogós lett az Ady Endre Technikum és Kollégium két diákja

Országos döntőben kozmetikai ismeretekből ért el kiemelkedő helyezést a Tolna Megyei Ady Endre Technikum és Kollégium két diákja. Bekfi Boglárka első és Lakatos Vivien a harmadik helyet szerezte meg magának. Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén alkottak maradandót.

"Mindent megtettünk, amit elvártak és amit tudtunk."

– mondta el Boglárka. Bár a megmérettetés egyik lány szerint sem volt nehéz, a második fordulóra így is alaposan felkészültek. A jövőjüket is a szakmában maradva képzelik el. Saját lábon szeretnének állni, nem alkalmazottként dolgozni. Boglárka tervei között szerepel, hogy ehhez a mesterkozmetikusi titulust is megszerzi.

A sok befektetett munka elképzelhetetlen lett volna felkészítőik, Pálinkás Andrea és Győrfi Lívia nélkül. Andrea rögtön leszögezte, hogy az elért eredményekben minden tanárnak, oktatónak szerepe van, akik a lányokat tanították.

"Nem volt könnyű, hiszen a lányok közben az érettségi vizsgáikra is készültek, valamint a többi tantárgyban is teljesíteniük kellett, de mindketten rendkívül szorgalmas tanulók, akik mindent megtettek az eredményért."

A két lányt a járványhelyzetben a digitális oktatás alatt készítették fel. Voltak nehézségek, ezeket is sikerrel leküzdötték. Pálinkás Andrea elmondta, úgy tudták, hogy a latin szakmai kifejezéseket nem szükséges ismerni. Kiderült, hogy mégis, így ezeket a döntők közti időben pótolták. Nem csoda, hogy Vivien és Boglárka a szakmai érettségin is mindketten remekeltek.

Fotó: Tolna Megyei Szakképzési Centrum