Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A világ legnagyobb létszámú rockbandájának is nevezett Rockin' 1000 nemrég Párizsban adott nagyszabású koncertet, amelyre 25 országból érkeztek a fellépő zenészek, akik többek közt a Guns N' Roses egyik legnagyobb slágerét, a Paradise City-t is előadták.
 
A projekt eredetileg azzal a céllal jött létre, hogy felkeltsék a Foo Fighters figyelmét a Learn To Fly eljátszásával és elérjék, hogy a banda fellépjen Cesenában. A videó futótűzként terjedt az interneten és a küldetését is teljesítette, a zenekar ugyanis valóban koncertezett a városban. Azóta világszerte számos hasonló kezdeményezés indult és a Rockin' 1000 is folyamatosan bővül, sőt, a weboldaluk szerint bárki csatlakozhat hozzájuk: "szívesen látunk minden amatőrt, profit, önkéntest, nőt, férfit, gyereket származástól, bőrszíntől, szexuális beállítottságtól és társadalmi háttértől függetlenül. Csak a számít, hogy szeressük a zenét és egymást is!"