Gyulajon a járvány kezdete óta most tartottak először rendezvényt, nem is akármilyet! Egybe vonták a falunapot a roma nappal. A helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője és a polgármester döntöttek úgy, hogy együtt ünnepelnek, ezzel is csökkentve a társadalmi különbségeket, és növelve az egymás iránti megértést egymás kultúrájának megismerésével.

Együtt a legjobb

Nemcsak együtt ünnepeltek, hanem közösen is készültek a rendezvényre. A gyulajiak igazán odatették magukat egy példaértékű összefogással, hogy felejthetetlen legyen az élmény a falu minden lakójának, és olyan nagyszabású legyen az ünnep, mint még soha. Az eseményt részben pályázati forrásból, más részről pedig karitatív szervezetek és önkéntesek felkérésével valósították meg. Volt főzőverseny, ugrálóvár a Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából, és fergeteges hangulatban mulatott együtt mindenki.

Kicsik és nagyok is élvezték a programokat

A sok finomság mellett jól szórakozott minden korosztály, voltak gyerekprogramok, rendőrségi tájékoztatók, vásár, körhinta és minden más, ami egy falunapot izgalmassá tesz. Fellépett a helyi óvoda, általános iskola és különböző hagyományőrző néptánccsoportok, továbbá számos zenekar, énekes, és a koncerteken már táncolt az egész nézőtér is. Az ünnep egy szabadtéri bállal zárult.

 

Kép: civilhetes.hu