Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha szereted a kultúrát és szekszárdi vagy, akkor ez érdekelni fog! November 21-én, vasárnap 17:00 órás kezdéssel felolvasószínházat szervezett Wosinsky Mór Megyei Múzeum a Magyarországi Német Színházban, melynek a Téglaégető dala címet adták.

Két fiatal író alkotta

A darabot Kovács Dominik és Kovács Viktor – vagy ahogyan sokan ismerik őket, a Kovács ikrek – írta. A két simontornyai fiatal a Nyílt Fórum drámapályázat felfedezettjei voltak. Mostanra a magyar drámairodalom fontos alkotóivá váltak.

Novellák a főszerepben

A rendezvény a Mészöly100 kezdeményezés és programsorozat nyomán jött létre, így nem meglepő, hogy Mészöly Miklós műveket fognak felolvasni, méghozzá a Vadvizek és Ballada az úrfiról és a mosónő lányáról című novellákból. A szereplők Boglári Tamás, Popa Máté, Rubányi Anita és Sipos Eszter. A rendező Boglári Tamás, míg a projektvezető Rubányi Anita.

Fontos információk

A rendezvény ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött, amelyet az érdeklődők a teglaegeto@gmail.com e-mail címen tudnak megtenni. A program alatt a szájmaszk kötelező.

 

litera.hu