A pünkösdi hétvégén Rezét szállítja az utasokat Gemencben. Háromnapos programsorozattal vár a Gemenc Zrt. a pünkösdi hétvégén. A gemenci erdei vasúton egyéves szünet után a felújított Rezét gőzös is közlekedik.

Családi programok a hosszú hétvégére

A Pörbölyi Ökoturisztikai Központban kézműves játékok, kiállítás, vezetett gyalogtúra, lovas fogatozás, kürtőskalács, méz- és lekvárkülönlegességek vár benneteket érkezz egyedül vagy éppen népes baráti társasággal, családoddal. Az erdei vasúton naponta öt szerelvény közlekedik Pörböly és Lassi állomás között, napi két alkalommal pedig gőzmozdony vontatású nosztalgiaszerelvény is elindul. 

Rezét szétdarabolódott

Korábban Rezét több mint egy évet volt távol Gemenctől. Debrecenben felújították.  A nosztalgiagőzöst a teljes felújítás során elemeire bontották szét, majd újjáépítették.

Nyitva a Gemenc kincsei tárlat

Mindhárom napon szabadon látogatható a vadmegfigyelő, a Gemenc kincsei című kiállítás. Ne felejtsd otthon a védettségi igazolványod! 

Húzz túrabakancsot

Vasárnap szervezik meg a Kerülj erdőt erdésszel! című gyalogtúrát, amely a gemenci erdőt, az erdészek munkáját ismerteti meg a résztvevőkkel, hétfőn délelőtt 11 és délután 3 óra között öt alkalommal indulnak lovas fogatok az ökoturisztikai központtól.